Paradă militară și focuri de artificii de Ziua Independenței. Vezi PROGRAMUL manifestărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestațiile dedicate aniversării a 20 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova vor începe pe 27 august la 9.00 dimineața, cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ulterior, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o ceremonie cu participarea conducerii țării și o paradă militară, la care vor defila peste 1.500 de militari, circa 90 de unități de tehnică auto și blindată, 600 de sisteme de artilerie și armament. Potrivit generalului de brigadă Vitalie Stoian de la Ministerul Apărării, pregătirile pentru paradă au început pe 30 iunie, iar de două ori pe săptămână acestea se desfăşoară cu implicarea tehnicii militare. Repetiții generale vor avea loc pe 17, 20 şi 24 august.

Pe parcursul zilei, în centrul Capitalei vor avea loc spectacole susţinute de către interpreţi de muzică populară şi uşoară, colective folclorice şi trupe de dansatori. De asemenea, va fi organizată o paradă a fanfarelor şi un program prezentat de copiii de la Centrul ARTICO. La orele 22.00, în PMAN vor fi lansate focuri de artificii, care vor fi, în premieră, sincronizate pe muzică.

Viceministrul de Interne, Iurie Cheptănaru, a declarat că securitatea va fi asigurată de un efectiv numeros de poliţiști, însă de această dată nu va fi amplasat un gard de protecţie în PMAN pentru ca oamenii să se simtă liberi la sărbătoare.

Acţiuni dedicate Zilei Independenţei vor avea loc şi în centrele raionale şi peste hotarele ţării.

Sărbătoarea va costa 15 milioane de lei, bani care vor fi luați din Fondul de rezervă al Guvernului și de la sponsori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite