Panourile publicitare instalate neregulamentar vor fi demontate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În municipiul Chişinău publicitatea exterioară ocupă peste 40 de mii de metri pătraţi
În municipiul Chişinău publicitatea exterioară ocupă peste 40 de mii de metri pătraţi

Panourile publicitare din municipiul Chişinău, care sunt amplasate la o distanţa mai mică de 6 metri de partea carosabilă, vor fi demontate. Primele vor fi scoase cele de pe traseul care leagă Aeroportul de Capitală.

Şeful Direcţiei arhitectură şi urbanism, Radu Blaj, a declarat pentru Info-Prim Neo că în curând urmează să fie stabilit termenul exact până când agenţii vor fi obligaţi să demonteze panourile. Iniţial s-a propus ca acestea să fie demontate până la Paşti, dar acest termen a fost amânat din cauza unor momente tehnice. Este deja pregătită o dispoziţie pentru demontarea panourilor publicitare de pe traseul care leagă Aeroportul Internaţional Chişinău şi sectorul Botanica, până la Porţile Oraşului. Urmează primarul să o semneze.

Dacă agenţii economici nu se vor conforma deciziei, panourile vor fi scoase forţat de către Primărie. Cheltuielile de demontare tot pe seama agenţilor economici vor fi puse. Dacă nu le vor acoperi benevol, vor fi acţionaţi în instanţa de judecată.

Un grup de lucru va efectua un studiu de fezabilitate pentru a decide în ce mod va fi reamplasată publicitatea. În municipiul Chişinău publicitatea exterioară ocupă în acest moment peste 40 de mii de metri pătraţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite