Păcatele lui Șoltoianu: A șantajat și a amenințat cu moartea un director de firmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Șoltoianu, campion mondial la kickboxing
Ion Șoltoianu, campion mondial la kickboxing

Procurorii scot din safeu și alte păcate ale sportivului Ion Șoltoianu, principalul suspect de moartea fostului polițist, Ion Stratulat.

Potrivit oamenilor legii, luptătorul l-a șantajat în 2008 pe un director al unei întreprinderi din domeniul jocurilor de noroc din Chișinău pentru a elibera o procură unei altei persoane. Acesta obliga victima să-i cedeze 5% (240.000 lei - n.r.) din cota parte a capitalului statutar deţinut de directorul șantajat.

„Ion Șoltoianu împreună cu alte persoane l-a amenințat pe acesta cu moartea, făcând presiuni asupra lui cu arma", a declarat procurorul Ruslan Toma.

Oamenii legii spun că în iulie 2008, bărbatul a rămas fără afacere, fiind eliberat de la conducerea firmei. Tot atunci, unul dintre inculpaţi a fost desemnat în calitate de administrator al întreprinderii.

„Nu e nimic adevărat din ceea ce spun procurorii. Șoltoianu nu este vinovat", l-a apărat pe sportiv avocatul Petru Ursu.

Dosarul de șantaj a ajuns aziîn instanță. Potrivit procurorilor, în acest caz Șoltoianu riscă de la 10 la 13 ani privare de libertate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite