PRESA DIN UCRAINA Transnistria a devenit un veritabil cuib de asasini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi ucigaşi de profesie după ce comit crime pe teritoriul Ucrainei se ascund de justiţie în regiunea separatistă, graţie lipsei unui control riguros al frontierei

Drept argument este adus cazul asasinării la 5 ianuarie 2011 la Odessa a omului de afaceri Aleksandr Korobcinski, care rămâne încă neelucidat. Presa ucraineană vehiculează mai multe versiuni, inlcusiv şi cea potrivit căreia asasinul s-ar ascunde în Transnistria.

„Potrivit unor date, ucigaşul este un profesionist cu experienţă din Rusia. Între executarea de asasinate, el posibil se ascunde în Transnistria", anunţă ziarul Segodnya, citând surse din cadrul poliţiei din Odessa.
Aceleaşi surse spun că de ceva timp regiunea separatistă a devenit o veritabilă ascunzătoare a ucigaşilor de profesie, care fug de justiţia ucraineană, ca urmare „a lipsei unui control riguros la hotarul cu autoproclamata rmn".
În acest sens este adus ca exemplu cazul uciderii lui Serghei Struk, poreclit Patlaty şi care era mâna dreaptă a liderului criminal Stoian, aflat la închisoare. Asasinul autorităţii criminale a fost reţinut recent în Transnistria, datorită cooperării dintre forţele de ordine de la Odessa şi Tiraspol.

După cum sa dovedit, ucigaşul lui Struk era un killer experimentat care a mai „executat mai multe asasinate la comandă, inclusiv şi în Emiratele Arabe Unite.

Cât despre cazul asasinării lui Korobcinski, la finele lunii iulie Anatolii Moghilev, ministrul de Interne al Ucrainei a raportat preşedintelui Ianukovici că numele asasinului este deja cunoscut şi că în scurt timp acesta va fi reţinut.

Milionarul Anatol Korobcinski a fost asasinat la 5 ianuarie 2011, în prezenţa soţiei. El a fost pur şi simplu ciuruit dintr-o puşcă mitralieră de tip Agram-2000.
Omul de afaceri în vârstă de 41 de ani era considerat unul dintre potenţialii candidaţi la funcţia de primar al oraşului Odessa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite