PREMIERĂ Cauzele româneşti la CEDO vor fi soluţionate de judecătorul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Corneliu Bîrsan se va abţine de la judecarea cauzelor României
Judecătorul Corneliu Bîrsan se va abţine de la judecarea cauzelor României

Judecătorul moldovean Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător ad-hoc pentru cauzele româneşti la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). De precizat faptul că, Mihai Poalelungi este judecatorul Republicii Moldova la CEDO.

Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către grefierul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) că judecătorul român, Corneliu Bîrsan, a solicitat preşedintelui Curţii, Sir Nicolas Bratza, să se abţină pentru o perioadă de timp de la judecarea cauzelor româneşti.
Potrivit unui comunicat de presă al MAE "în mesaj se arată că, la data de 4 noiembrie 2011, preşedintele Curţii, întemeindu-se pe articolele 28 şi 29 din Regulamentul Curţii, a acceptat cererea judecătorului român. În acest context, domnul judecător Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător ad-hoc pentru cauzele româneşti, decizie aplicabilă începând cu data de 7 noiembrie 2011".

Potrivit presei judecătorul Corneliu Bîrsan este soțul Gabrielei Bîrsan, judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție din România, acuzată recent de trafic de influență de procurorii DNA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite