PCRM vrea capul lui Victor Pușcaș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Pușcaș, judecător la Curtea Constituțională
Victor Pușcaș, judecător la Curtea Constituțională

Partidul Comuniștilor cere demiterea lui Victor Pușcaș, judecător la Curtea Constituțională. Vladimir Voronin, liderul PCRM, a înaintat în adresa Consiliului Superior al Magistraturii şi a Curții Constituţionale sesizări prin care a solicitat iniţierea procedurii de ridicare a mandatului de judecător la Curtea Constituţională al lui Victor Puşcaş.

PCRM îl acuză pe Pușcaș că a încălcat flagrant obligaţiunile sale, statutul şi jurământul de judecător. „Demonstrează lipsa de respect faţă de Constituţia Republicii Moldova şi legislaţia pertinentă şi discreditează unica autoritate supremă în stat competentă să apere supremaţia Legii Supreme", se arată într-un comunicat de presă al PCRM.

„Domnul Puşcaş nu odată a divulgat secretul votului prin intervenţiile sale în mass-media și ia poziţie publică asupra multor evenimente de ordin politic, iar opiniile sale referitor la criza politică din stat se transformă în propagandă adevărată în vederea susţinerii actualei puteri", potrivit aceluiași comunicat de presă.

Victor Pușcaș nu a comentat deocamdată acuzațiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite