Omul de afaceri Victor Ţopa CONDAMNAT la 10 ani de închisoare pentru şantaj şi este dat în urmărire generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
(SURSA PRO TV) Victor Ţopa
(SURSA PRO TV) Victor Ţopa

Informaţia a fost confirmată pentru „Adevărul" de fostul consilier prezidenţial al lui Vladimir Voronin, Sergiu Mocanu, liderul Mişcării „Antimafie". Potrivit lui, nu doar Ţopa a fost condamnat, ci şi avocatul acestuia. Mocanu spune că decizia a fost luată la comanda vicepreşedintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit unui document publicat de Pro TV, omul de afaceri a fost condamnat acum două zile pentru şantaj urmat de dobândirea bunurilor cerute în proportii deosebit de mari. Pro TV mai scrie că cel mai probabil este vorba despre un dosar legat de înstrăinarea unor acţiuni de la VictoriaBank. Ţopa era acuzat că ar fi deposedat-o acum trei ani pe acţionara VictoriaBank Galina Proidisvet de pachetul ei de acţiuni.

Procurorul Lilian Rudei spune că omul de afaceri a fost dat în urmărire generală, iar în momentul reţinerii acesta va fi trimis la închisoare, aşa cum a decis instanţa de judecată.

Potrivit unor surse, Ţopa s-ar afla acum peste hotare, dar ar urma să revină în ţară pentru că o rudă de-a businessmanului ar fi foarte bolnavă.

Sergiu Mocanu a precizat că deocamdată nu poate oferi mai multe detalii din motive de securitate, dar va reveni cu noi informaţii, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite