Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol, se ascunde în Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol
Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol

Potrivit presei de la Moscova acesta ar putea fi arestat imediat ce va păşi pe teritoriul Federaţiei Ruse

Comitetul rus de anchetă ar putea să îl aducă cu forţa la interogatoriu pe Oleg Smirnov, fiul liderului Transnistriei, în legătură cu presupusa sa implicare în deturnarea sumei de 5,2 milioane de dolari din fonduri umanitare. Deocamdată Oleg Smirnov, alături de soţia sa Marina „se odihneşte pe insula Cipru" şi nu s-a prezentat în faţa anchetatorilor după ce a fost citat, anunţă ziarul Kommersant.

Potrivit anchetatorilor, Oleg Smirnov şi asociatul său Oleg Briziţki, difector-adjunct al băncii centrale regionale, au deturnat în perioada 2008-2009 suma de 5,2 milioane de dolari, alocată de Rusia ca ajutor umanitar pentru pensionarii din regiunea separatistă.

Departamentul principal de investigaţii din cadrul Comitetului de anchetă al Federației Ruse a efectuat zilele trecut percheziţii în oficiile a trei companii aflate în proprietatea fiului liderului republicii moldoveneşti nistrene, Oleg Smirnov.
Potrivit reprezentantului Comitetului de anchetă al Rusiei, Vladimir Markin, „în urma acestor percheziţii au fost extrase documente financiare, economice şi de alt tip relevante pentru ancheta penală".

"În urma acţiunilor de anchetă s-a stabilit că Oleg Smirnov, pentru a acoperi activităţile sale financiare în Federaţia Rusă, a făcut uz de oficii, înregistrate drept sediile rmn", a declarat oficialul rus. Potrivit acestuia, "în prezent se efectuează acţiuni de investigaţie şi măsurile operative având drept scop stabilirea circumstanţelor infracţiunii."

Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol, este cercetat penal în Rusia

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite