Oferte tentante pentru concediul de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a lansat programul „Înscrieri timpurii", prin intermediul căruia putem plăti pentru vacanţe până la 40% mai puţin. Specialiştii susţin că tendinţă de a achita sejurul estival în primele luni ale anului este în creştere. Ca şi în sezonul trecut, cele mai întrebate destinaţii rămân Turcia, Grecia şi Bulgaria.

Fă-ţi vara sanie şi iarna car, spune proverbul. Zicala se potriveşte şi pentru vacanţe. Agenţiile de turism au dat deja startul înscrierilor pentru pachetele de odihnă de vară, care sunt mai ieftine şi cu 40%. Reducerile fac parte dintr-un program special al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), lansat în acest an în colaborare cu operatorii din ţară.

„Rezervările timpurii se axează pe destinaţiile turistice populare la noi: Turcia, Bulgaria sau Grecia. Tendinţa este în creştere şi oferă posibilitatea unui public cât mai larg să meargă în concediu la un preţ mai redus decât cel din perioadele de vârf", spune Sevastian Botnari, preşedintele ANAT.

„O altă noutate este că anul acesta vom relua pachetele turistice pentru vacanţe în România. Astfel, un sejur în lunele mai sau septembrie, într-un hotel de 4 stele, cu două mese pe zi, va costa în jur de 80 de euro", a adăugat Sevastian Botnari.

ŞI LUXUL ESTE MAI IEFTIN

Pentru turiştii care fac rezervare în primul trimestru şi plătesc integral, preţurile sunt mai mici cu aproximativ 10-20% în cazul hotelurilor de două şi trei stele şi cu până la 40% în cazul unităţilor de cazare de patru şi cinci stele. În plus, dacă turiştii iau un sejur mai mare de şapte nopţi se mai face un discount de aproximativ 5%.

„Achitarea se face în întregime, până în luna martie. Deja avem o mulţime de rezervări. În top e Grecia care a devenit mai accesibilă pentru moldoveni", a spus Irina Mihalachi, operator al unei agenţii de voiaj din Chişinău. Astfel, o vacanţă în ţara elenă începe de la 98 de euro pentru un hotel de 3 stele, 155 de euro pentru 4 stele şi 185 de euro pentru 5 stele. Acest preţ include cazarea, asigurarea medicală şi micul dejun.

Bulgaria la fel a devenit mai ieftină. O săptămână pe litoralul Mării Negre porneşte de la 70 de euro pentru cazare şi mic dejun, în timp ce cu 110 euro poţi beneficia de un pachet all inclusive. Pentru turiştii care preferă plajele turceşti, ofertele sunt valabile în special pentru începutul lunii mai.

Un concediu în Kemer sau Alanya costă de la 340 de euro, cu zbor din Chişinău. O alternativă, ceva mai scumpă decât Turcia, este Spania. Un voiaj de şapte zile la Costa Brava ajunge la 440 de euro, cu 20% mai ieftin decât în lunile de vară. Preţul include cazarea în cameră dublă cu pensiune completă, bilet avia din Bucureşti şi excursie la Barcelona cu ghid vorbitor de limbă română.

CUBA ŞI MALDIVE, DE LA 1.000 DE EURO

Reducerile se oferă și în cazurile vacanţelor exotice. Pentru cine visează să ajungă în Maldive, trebuie să scoată din buzunar 1.500 de euro pentru un hotel de 4 stele, cu zbor din Moscova. Cuba și Republica Dominicană sunt accesibile la 1.100 de euro.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite