Obama și Medvedev au felicitat moldovenii. Vezi AICI mesajele celor mai importanți lideri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Rusiei și cel al SUA au trimis mesaje de felicitare cu ocazia Independenței. Și Vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden a venit cu un mesaj de felicitare. Totodată, la Guvern au ajuns mesaje din China, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Egipt, Bosnia și Herțegovina.

Mesajul lui Barack Obama, președintele SUA: 

"În numele poporului american, Vă felicit pe Dumneavoastră și cetățenii Republicii Moldova cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Independenței națiunii dumneavoastră, sărbătorită pe 27 august.

Statele Unite se alătură poporului moldovean în a saluta succesele înregistrate de țara dumneavoastră pe parcursul acestor 20 de ani de independență, îndeosebi eforturile depuse în ultimii doi ani de tranziție spre o societate bazată pe principiul democrației și supremației legii. După cum a subliniat și Vicepreședintele Biden în timpul vizitei sale în Moldova în luna martie, Statele Unite doresc să vadă Moldova avansând perspectivele sale de integrare europeană și vor continua să susțină Moldova în acest proces.

Cu ocazia acestei aniversări importante, reiterez susținerea noastră pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei și îndemn Guvernul Dumneavoastră să rămână ferm angajamentului său de a deveni un Stat European modern, democratic și prosper.
Aștept cu nerăbdare să continuăm și pe viitor consolidarea parteneriatului dintre țările noastre".

Mesajul lui Dmitri Medvedev, președintele Rusiei: 

"Vă felicit cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Zilei Independenței, sărbătoare națională a Republicii Moldova.
Consolidarea statalităţii moldoveneşti, reforma domeniilor social şi economic în republică sunt esenţiale pentru realizarea potenţialului de cooperare multilaterală între ţările noastre. Confirm pe această cale opțiunea în favoarea dezvoltării parteneriatului în spiritul Tratatului de prietenie şi cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, anul acesta celebrând un deceniu de la semnarea acestuia.
Sunt convins că includerea pe agenda relațiilor ruso-moldovenești a unor noi proiecte economice și extinderea relațiilor în domeniul cultural-umanitar vor contribui la aprofundarea relațiilor de parteneriat, în beneficiul cetățenilor ambelor țări. Scopurilor și obiectivelor acestui tratat corespund cooperarea constructivă în contextul relațiilor internaționale și promovarea soluționării politice a diferendului transnistrean, în scopul consolidării stabilității și securității în regiune".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite