Oamenii întârzie la muncă din cauza grevei şoferilor de microbuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Troleibuzele fac față cu greu fluxului mare pe pasageri
Troleibuzele fac față cu greu fluxului mare pe pasageri

Autorităţile spun că, deşi au suplimentat numărul de troleibuze şi autobuze, oricum acestea sunt supraîncărcate.

Şeful Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, a declarat pentru Info-Prim Neo că numărul de troleibuze a fost suplimentat cu 20 de unităţi. „De dimineaţă am mers în câteva sectoare din capitală şi am văzut că troleibuzele merg ca ceasul. Există o problemă, oamenii s-au obişnuit să iasă la o oră, adică la ora de vârf şi de aceea troleibuzele sunt supraîncărcate. Soluţia ar fi ca cetăţenii să se trezească mai devreme", a declarat directorul RTEC.

Gheorghe Morgoci a mai spus că RTEC va face un studiu pentru a vedea care este fluxul de călători la ora de vârf. Pe parcursul zilei, dacă va fi nevoie, rutele de troleibuze vor mai fi suplimentate cu încă 5-6 unităţi.

Directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, a spus că au fost puse autobuze pe traseele suburbane, unde lipseau, spre Stăuceni, Dumbrava, Vatra, Budeşti. Iar în celelalte suburbii, unde mergeau şi autobuze, şi microbuze, numărul autobuzelor a fost suplimentat. În total numărul de autobuze pe rute a fost suplimentat cu 16 unităţi, iar, dacă va fi nevoie, va mai creşte.

Şoferii de microbuze cer să fie majorat tariful de călătorie de la trei la cinci lei, prețuri preferențiale la motorină și activititate liniștită, fără amenzi de la poliție și Fisc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite