O persoană care l-a ajutat pe Baghirov să evadeze a fost arestată REVISTA PRESEI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Baghirov
Eduard Baghirov

O persoană care l-a ajutat pe Baghirov să evadeze a fost arestată, a anunţat preşedintele interimar al Republicii Moldova şi liderul PDM, Marian Lupu în cadrul unei emisiuni de la ProTV din seara zilei de luni, 31 octombrie. Şeful interimar al statului a refuzat să dezvăluie numele persoanei reţinute din motiv că ar fi taina anchetei, dar a dat asigurări că această persoană nu este cunoscută opiniei publice.

Potrivit lui Marian Lupu, oamenii legii au identificat o reţea de persoane care l-ar fi ajutat pe Eduard Baghirov să evadeze din Republica Moldova în Federaţia Rusă, scrie arena.md. Preşedintele interimar bănuieşte că în evadarea lui Baghirov au fost implicaţi şi demnitari de stat. ,,Probe directe împotriva unor demnitari de stat nu sunt, dar există nişte coincidenţe foarte ciudate.

Preşedintele „Rossotrudnicestvo" va fi noul ambasador al Rusiei în Moldova

Preşedintele Agenţiei Federale pe probleme CSI ("Rossotrudnicestvo"), Farit Mukhametshin, va părăsi în curând această funcţie şi va reveni la activitatea de diplomat, fiind desemnat în funcţia de ambasador al Federaţiei Ruse în una din ţările ex-sovietice, scrie ziarul „Kommersant".
Timpul ne informează că anterior, Mukhametshin a activat în calitate de ambasador al FR în Uzbekistan.

"Alegerea şefului statului este mai puţin probabilă decât alegerile anticipate"

Candidatura la funcţia de preşedinte al statului ar putea fi găsită numai în afara partidelor politice. Iar funcţia de şef de ţară este cheia de care se ţine fiecare partid. Aceste declaraţii au fost făcute de către invitaţii emisiunii Fabrica de la publica.md.

Potrivit analiştilor, politicienii sunt într-o situaţie dificilă. "Există motive ca PLDM să-şi schimbe tactica. Cele trei partide ale Alianţei s-au încăierat. Iar acum vedem că aceste componente ale Alianţei au nimerit într-o situaţie în care nu pot ieşi", a spus analistul Igor Boţan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite