O moldoveancă a comandat omorul unui om de afaceri belgian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joseph Brise a fost omorât pentru o datorie
Joseph Brise a fost omorât pentru o datorie

Poliția din Rusia a arestat-o pe Valeria Cubasov, originară din Moldova, iar în prezent cetăţeancă a unui stat UE, pentru că ar fi organizat asasinarea lui Joseph Brise, om de afaceri din Belgia. Împreună cu aceasta au fost arestaţi un grup de caucazieni şi un asiat care au executat comanda.

Valeria Cubasov, originară din Republica Moldova a fost arestată de poliţia din Rusia în timp ce a intrat în ţară pentru a participa la o expoziţie de flori. Potrivit organelor de drept, moldoveanca a comandat omorul lui Joseph Brise, pentru că acesta a cerut returnarea datoriei de 50 mii de euro.

În urma anchetei s-a stabilit că victima care lucra pentru compania Floria Flowers, a venit la Sankt Petersburg la 6 aprilie 2012, pentru a negocia dezvoltarea unei afaceri în domeniul restaurantelor în Rusia. La Aeroport a fost întâmpinat de grupul de asasini, care l-au dus în afara oraşului unde l-au strangulat şi apoi l-au lovit cu o piatră în cap. Anchetatorii spun că femeia datora belgianului 50.000 de euro. Aceasta a promis ucigaşilor 25.000 de euro dacă o vor ajuta să scape de problema în cauză.

În prezent Valeria Cubasov este arestată, dar refuză să depună mărturii, în schimb complicii au descris cum s-a defăşurat totul.
Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite