OSCE a salutat decizia magistraților de la Curtea Supremă de Justiție privind Ziarul de Gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OSCE a salutat decizia Curții Supreme de Justiție din Moldova privind săptămânalul independent de investigații Ziarul de Gardă. Magistrații de la CSJ au anulat ieri hotărârile anterioare prin care publicația se vedea obligată să achite circa 500.000 de lei, după ce a pierdut în instanța de fond, și 20.000 de lei după ce cazul a fost rejudecat la Curtea de Apel.

„Această decizie marchează un precedent important. Presa trebuie să fie liberă în criticile adresate demnitarilor de stat pentru beneficiul societății și nu trebuie să riște cu bancrotizarea din cauza plăților pentru daune morale oficialilor publici", a declarat Dunja Mijatovic, reprezentanta OSCE pentru Libertatea Presei.

Ziarul de Gadă urma să plătească despăgubiri pentru doi procurori din Glodeni, după ce a publicat un articol despre investigarea acestora într-un caz de corupție.

În cererile depuse în instanţa de judecată cei doi procurori n-au negat faptul că, timp de nouă luni, au fost cercetaţi penal într-un dosar de luare de mită, fapt confirmat şi de CCCEC, şi de Procuratura Anticorupţie.

Deşi au avut statut de învinuiţi în acel dosar, procurorul Cojocaru a spus, la CSJ, că ZdG nu ar fi trebuit să scrie despre acest caz, deoarece, la 30 noiembrie 2010, Procuratura Anticorupţie a încetat cauza penală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite