ONU cheamă Guvernul Republicii Moldova să reacționeze la acțiunile împotriva minorităților sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Naţiunilor Unite în Republica Moldova cere Guvernului să-și reafirme angajamentul în domeniul drepturilor omului, să condamne și să anuleze anumite regulamente discriminatorii adoptate recent de câteva municipalități din țară.

Naţiunile Unite au lansat acest apel în timp ce Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului continuă Evaluarea Periodică Universală (EPU) a Republicii Moldova pe parcursul săptămânii curente.

Săptămâna trecută, Consiliul pentru Drepturile Omului a organizat prima discuție tematică dedicată problemei de discriminare şi violenţei pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen. Într-un discurs emoționant adresat Consiliului, la 7 martie, asupra situaţiei la nivel mondial în ceea ce priveşte ameninţările la adresa diversităţii, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon a spus delegaţilor: "Suntem martorii unui model de violenţă şi discriminare îndreptată spre oameni doar pentru că sunt gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali. Aceasta este o tragedie monumentală pentru cei afectaţi - şi o pată pe conştiinţa noastră colectivă. Aceasta este, de asemenea, o încălcare a dreptului internaţional".

ONU îndeamnă Republica Moldova să adere la eforturile internaţionale de combatere a violenţei şi discriminării pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen, afirmându-și angajamentul de a sprijini activitatea Consiliului pentru Drepturile Omului în acest domeniu.

ONU în Republica Moldova se angajează să lucreze pentru o societate bazată pe respectul faţă de demnitatea egală a tuturor persoanelor şi să contribuie la consolidarea democraţiei în Moldova în acest domeniu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite