ONG-urile cer președintelui și premierului să salveze animalele fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanții ONG-urilor propun ca animalele fără stăpân să fie sterilizate
Reprezentanții ONG-urilor propun ca animalele fără stăpân să fie sterilizate

Organizaţia pentru protecţia animalelor „Alga" şi Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice cer șefului statului, premierului, dar şi Mitropoliţiilor Vladimir şi Petru șă nu permită exterminarea animalelor.

Potrivit avocatului Ion Dron, cauza este decizia autorităţilor din oraşul Leova de a omorî peste 1.000 de câini şi pisici. „Mai rău este că maniera crudă de lichidare a animalelor fără stăpân este preluată în tot mai multe localităţi, care se conduc după exemplul Chişinăului, unde animalele sunt otrăvite, şi după exemplul oraşului Leova, unde acestea sunt omorâte cu arme", a declarat Ion Dron citat de către Info-Prim Neo.

Reprezentanții societății civile solicită președintelui Nicolae Timpofti să ceară comisiei de specialitate efectuarea unui proiectului de lege ce va proteja animalele. Premierul Vlad Filat este rugat să ceară Ministerului Afacerilor Interne iniţierea unei investigaţii pentru a verifica dacă armele de vânătoare pot fi folosite în localităţi pentru vânatul maidanezilor şi a pisicilor şi să recomande autorităţilor publice locale să se abţină de la adoptarea unor decizii asemănătoare celor de la Leova.

Reprezentanții ONG-urilor propun ca animalele fără stăpân să fie sterilizate, colectate în aziluri speciale, iar în cazurile în care acestea sunt bolnave să fie admisă eutanasierea acestora.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite