OFERTE Vacanţe-chilipir la sfârşit de sezon estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine n-a avut bani să plece la odihnă până acum mai are o şansă în extrasezon, când preţurile sunt reduse şi la jumătate faţă de cele din toiul verii. Agenţiile de turism au scos la bătaie cele mai bune oferte „last minute", în staţiunile turistice din Bulgaria, Grecia, Turcia și Egipt.

Cele mai mari reduceri sunt disponibile pentru sejururi în Bulgaria, datorită temperaturilor care încep să scadă simţitor la începutul lunii septembrie. „Dacă în sezonul de vârf o vacanţă într-un hotel de cinci stele la Nisipurile de Aur costa 400 de euro, acum cu aceşti bani mergeţi două persoane", ne propune Aliona, manager al unei agenţii de turism din Chişinău.

Cele mai bune oferte pentru o săptămână pe litoralul Mării Negre încep de la 78 de euro, pe site-urile agenţiilor din Capitală. Serviciile includ doar cazarea, asigurarea medicală şi taxa de staţiune. Ofertele all-inclusive sunt un pic mai scumpe, pornind de la 160 de euro, într-un hotel de trei stele.
Şi Turcia se numără printre ţările preferate de moldoveni, în special în septembrie. Pe lângă economiile pe care le fac, oamenii au ocazia să petrecă un sejur mult mai plăcut acum, în staţiuni precum Antalya sau Marmaris, unde vremea este mai blândă toamna. Comparativ cu Bulgaria, reducerea de preţ este mai mică, însă merită, susţin tur-operatorii.

„Ai certitudinea că nu plouă şi va fi cald. O treime din turişti aleg să meargă în Turcia în septembrie", precizează Svetlana, reprezentanta unei agenţii de vacanţe. Un concediu de o săptămână în Antalya,
la un hotel de trei stele, poate fi cumpărat acum cu aproximativ 350 de euro de persoană, preţ care include şi transportul cu avionul. O mare parte din moldoveni aleg să ia avionul din Ucraina, pentru a economisi nişte bani. Faţă de tariful de vară, un sejur pe plajele din Turcia s-a ieftinit cu 30%.

Sfârşitul sezonului estival şi perioada de toamnă sunt foarte potrivite şi pentru o vacanţă în Egipt. Dacă ai norocul să prinzi o oferă „fierbinte", poţi merge în ţara piramidelor şi cu 400 de euro, preţ care îţi asigură transportul cu avionul şi cazarea cu demipensiune. Potrivit agenţilor turistici, începând cu luna noiembrie, Egiptul devine o destinaţie de lux, scumpindu-se de două ori, fiind una dintre atracţiile de iarnă ale moldovenilor care-şi permit un astfel de răsfăţ.

O altă variantă de vacanţă economă sunt plajele cu nisip alb ale Greciei. Un tur în ţara zeilor este acum disponibil la 280 de euro, preţ care include transportul cu autocarul, cazarea, micul dejun, croazieră cu vaporul, precum și o excursie în orașul lui Alexandru cel Mare, Salonic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite