Numărul bovinelor pentru carne şi lapte, de două ori mai mic din cauza secetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul bovinelor pentru carne şi lapte a scăzut în acest an aproximativ în jumătate, informează agenţia Info-Prim Neo. Preşedintele Asociaţiei crescătorilor de bovine din Moldova, Radj Agaev, a declarat că seceta este unul din principalii factori care au cauzat această descreştere.

„Situaţia este destul de complicată. Preţurile la carne au scăzut considerabil. Oamenii nici nu vând, nici nu cumpără. La momentul actual este doar o doamnă la Comrat la care vânzările sunt mai active. Mai sunt câţiva producători la Călăraşi şi Briceni, însă activitatea lor este mai puţin intensivă", a spus Radj Agaev.

Preşedintele asociaţiei a mai spus că la începutul anului exista un număr destul de mare de doritori de a cumpăra bovine, însă seceta din vară a micşorat cantităţile de cereale, fapt care a influenţat şi reducerea cererii pentru bovine.

Preţurile la carne au scăzut în acest an cu aproximativ 20%. În a doua jumătate a lunii august, când multe familii încep să-şi pregătească copiii pentru şcoală, se mai aşteaptă un val de ieftiniri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite