Noul echipaj al Staţiei Spaţiale Internaţionale va lua la bord o păpuşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astronautul japonez, Akihiko Hoshide, cosmonautul rus Iuri Malencenko şi astronautul NASA, Sunita Williams
Astronautul japonez, Akihiko Hoshide, cosmonautul rus Iuri Malencenko şi astronautul NASA, Sunita Williams

Echipajul noii misiuni la Staţia Spaţială Internaţională (SSI) va lua cu sine în calitate de amuletă şi indicator de imponderabilitate o păpuşă mică din plastic, a declarat vineri cosmonautul Iuri Malencenko, citat de Vocea Rusiei.

Echipajul noii misiuni la Staţia Spaţială Internaţională, format din cosmonautul rus Iuri Malencenko, astronautul NASA, Sunita Williams şi astronautul japonez, Akihiko Hoshide urmează să efectueze mai multe experimente şi teste.

Astfel Iuri Malencenko urmează să se ocupe de testarea unui sistem de monitorizare din spaţiu a procesului de fabricare al produselor alcoolice, care va permite nu doar detectarea producătorilor ilegali, dar și a produselor fabricate în surplus.

Astronautul japonez, Akihiko Hoshide va creşte câteva specii de peşti de apă dulce, dar va testa şi un nou modul de lansare a sateliţilor mici.

În schimb, astronautul american Sunita Williams va efectua mai multe teste medicale şi fizice, pentru a vedea ce exerciţii fizice în condiţii de imponderabilitate sunt mai de folos pentru cosomnauţi.

Startul navei pilotate „Soiz TMA-05M" este programat pentru 15 iulie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazashstan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite