Noua localitate Cotu Morii, reconstruită după inundațiille de vara trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După calamitățile naturale produse în vara anului 2010, care au distrus sute de acoperișuri, cumuna Cotu Morii din raionul Hâncești a fost reconstruită, aproape în întregime.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan a făcut o prezentare a situației din localitate, precizând că din cele 563 de case construite, 463 sunt déjà gata, alte 100 fiind în process de finisare. Răducan a mai menționat că doar în 118 s-au mutat proprietarii, explicând numărul mic de locatari prin activitatea ineficientă a autorităţilor locale, dar şi prin procedura anevoioasă de renunţare la cotele de teren pe care a fost construită localitatea.

La întrunirea cu localnicii a fost prezent și Prim-ministrul Vlad Filat, desfășurând o ședință la care au partcipat responsabilii de desfăşurarea şi gestionarea lucrărilor atît de la nivel central, cât şi local.

Premierul a solicitat autorităţilor responsabile să intensifice procedurile de renunţare la cotele de teren, precizînd că, în caz contrar, va fi elaborat un proiect de hotărîre de Guvern prin care terenul respectiv va fi declarat de utilitate publică, iar proprietarii vor fi depăgubiţi sau vor primi alte terenuri.

Apa potabilă, o problemă

Un alt subiect discutat în cadrul şedinţei a fost aprovizionarea cu apă potabilă. Conform informaţiei prezentate, la momentul de faţă localitatea posedă trei fîntîni, până la sfîrşitul săptămînii urmînd să fie forate încă patru. Totodată, zilnic în localitate este adusă şi o cisternă cu apă potabilă. „Datoria noastră, aşa cum am promis, a fost la prima etapă să construim casele, ulterior vom construi şcoala, grădiniţa, un centru comercial şi, desigur, toată localitatea va fi conectată la apeduct", a menţionat Prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite