Nicolae Timofti: „Unii politicieni ne-au dus pe o pistă greşită şi au exploatat sentimentul nostru de libertate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti
Nicolae Timofti

Într-un interviu pentru Info-Prim-Neo, șeful statului vorbește despre cei 21 de ani de independență a Republicii Moldova. Nicolae Timofti este de părerea că țara noastră „nu a ajuns acolo unde s-a pornit acum două decenii pentru că nu ne-am organizat astfel, încât să folosim libertatea pe care am obţinut-o".

„În diferite perioade, unii dintre liderii pe care i-am avut nu au asigurat continuitatea acţiunilor începute de predecesorii lor, ci au şters totul cu buretele şi au schimbat macazul. Asta ne-a bulversat. Am avut prea mulţi politicieni care, cu regret, au reuşit doar să-şi facă interesele, în detrimentul aspiraţiilor pe care le are poporul nostru. Unii chiar ne-au dus pe o pistă greşită şi au exploatat sentimentul nostru de libertate, sentimentele noastre patriotice, naţionale", a declarat șeful statului pentru Info-Prim-Neo.

În același interviu, Nicolae Timofti a vorbit despre reforma sistemului judecătoresc care „va da rezultate în timpul apropiat şi aceasta se va întâmpla datorită voinţei politice a manifestată de guvernare, a setului de actele legislative şi normative care vor fi adoptate, dar şi implicării cetăţenilor în acest proces".

Cât despre integrarea europeană a Republicii Moldova, președintele spune că „este şansa cea mai mare, dictată de legile timpului, de realizare ca stat şi ca societate şi acest proces este ireversibil".Totodată, Timofti afirmă că Partidul Comuniştilor urmăreşte scopuri politice înguste, atunci când promovează proiectul euro-asiatic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite