Muncitorii moldoveni din Estonia şi Cehia vor primi pensii din partea statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a primi bani, moldovenii trebuei să aibă domiciliu permanent sau să muncească temporar pe teritoriul Republicii Estonia şi pe teritoriul Republicii Cehe

Guvernul a aprobat miercuri, 4 ianuarie, două proiecte de legi pentru ratificarea acordurilor în domeniul asigurărilor sociale, încheiate de Republica Moldova cu Republica Estonia şi Republica Cehă, în toamna anului 2011, potrivit Info-Prim Neo. În baza acestora, cele două țări vor achita partea de pensie calculată pentru perioada de cotizare la sistemul public de asigurări sociale.

„Ratificarea acestui document va avea un impact pozitiv asupra bunăstării viitorilor pensionari din categoria lucrătorilor migranţi având drept scop asigurarea unui cadru de garanţii de securitate socială pentru lucrătorii migranţi din Republica Moldova care au domiciliu sau desfăşoară o activitate de muncă pe teritoriul Estoniei şi a Cehiei", a declarat ministrul.

Republica Moldova mai are semnate asemenea acorduri şi cu Austria, Portugalia, Bulgaria, România şi Marele Ducat de Luxemburg.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite