Moscova renunţă la Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Smirnov, liderul separatist a fost chemat la apel în Moscova anunţă ziarul rus Kommersant. Aflat în Capitala Rusiei, acesta s-a întâlnit cu Serghei Narâșkin, şeful administraţiei prezidenţiale.

Potrivit publicaţiei ruse, liderului Transnistriei i s-a sugerat să nu mai candideze pentru a cincea oară pentru postul de preşedinte şi să facă o „rotaţie a cadrelor". Abandonat de Rusia, nici Smirnov nu mai ştie dacă va candida pentru cel de-al cincilea mandat la cârma regiunii separatiste.

Acelaşi articol anunţă că poziţia adoptată de către autorităţile de la Kremlin se explică prin dorinţa de a soluţiona problema transnistreană, de a uni cele două părţi oferind Transinstriei un statut special în cadrul Moldovei.

Anatoli Kaminski concurentul lui Smirnov

O sursă din interiorul MAE al Federației Ruse a recunoscut că Igor Smirnov, care în timpul președinției nu a putut găsi limbaj comun cu nici un preşedinte moldovean, „împiedică serios soluționarea problemei transnistrene“, iar problema aceasta ar putea fi soluţionată fără Smirnov, mai scrie editorialistul de la Kommersant. „Nu se știe dacă Smirnov va ține cont de recomandările Kremlinului.

În orice caz Moscova stabilește contacte cu politicieni alternativi, mai tineri decât actualul președinte al RMN“, conchide autorul articolului. Analiștii politici de la Tiraspol consideră că anume Anatoli Kaminski, președintele partidului „Obnovlenie“ va fi concurentul principal al lui Igor Smirnov la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite