Moldovenii nu vor mai plăti taxe pentru vizele israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul israelian a decis să elimine taxa pentru eliberarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni care călătoresc în această ţară.

Subiectul liberalizării regimului de vize între Republica Moldova şi statul Israel a fost discutat de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Israel.

Cei doi miniştri au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale şi au pledat pentru consolidarea cooperării între ambele state, preluării experienţei Israelului în dezvoltarea diverselor ramuri ale economiei naţionale, printre care agricultură, medicină şi eficienţa energetică.

Iurie Leancă s-a mai întâlnit și cu preşedintele Knessetului, Reuven Rivlin, precum şi cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Israel - Republica Moldova, Lea Shemtov.

De asemenea, ministrul a avut o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Evreilor originari din Moldova, cu care a discutat despre dezvoltarea unor proiecte cu susţinerea comunităţilor evreieşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite