Moldovenii care se află ilegal pe teritoriul Poloniei pot deveni imigranţi cu acte în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta datorită legii de amnistiere care a intrat în vigoare în ianuarie pentru toţi imigranţii din Polonia.

Potrivit Ministerului de Externe, de ea pot beneficia doar cei care se află ilegal în Polonia până la data intrării în vigoare a legii, adică începând cu 20 decembrie 2007 şi până la 1 ianuarie 2012. De asemenea, ea vizează cetăţenii moldovenii cărora li s-a refuzat statutul de refugiat sau au primit decizia de a fi expulzați, dar care se aflau ilegal pe teritoriul Poloniei de la 1 ianuarie 2010. Vor sta fără frică şi moldovenii care au avut statut de refugiat până pe data de 1 ianuarie 2010.

1.500 de solicitări

„Până acum, s-au adresat 1.500 de imigranţi, care urmează să fie legalizați. Procedura nu este complicată. Pesoanele care vor să obţină aceste acte trebuie să completeze o cerere, să-și lase amprentele şi să plătească o taxă oficială, în valoare de aproximativ 83 de euro. După ce fac asta, pot călători şi lucra legal în Polonia", explică Bartosz Cmoch, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Poloniei în Republica Moldova.

Totuşi, autorităţile poloneze pot refuza acordarea permisului de şedere unui străin care prezintă pericol pentru securitatea naţională, care nu are voie să intre în spaţiul Schengen sau care a prezentat documente false. Permisele de şedere temporară vor fi acordate pentru o perioadă de doi ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite