Moldovenii fac donaţii de milioane la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii donează anual circa 900 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind daţi la biserică, persoanelor sărace sau sinistraţilor. Acesta este rezultatul studiului sociologic prezentat ieri de organizaţua non-guvernamentală „EveryChild Moldova" şi finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

Studiul arată că 73% din populaţia adultă din ţară a făcut cel puţin o donaţie în ultimele 12 luni, suma medie acordată de fiecare persoană în parte fiind de 600 lei. Cel mai frecvent, moldovenii oferă bani, alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte.


Insensibili
la cultură

Acelaşi studiu arată că moldovenii nu sunt obişnuiţi să facă donaţii pentru cultură sau educaţie. Totuşi, cei mai mulţi filantropi preferă să cunoască persoana care va beneficia de banii pe care-i donează.
Locuitorii ţării sunt la fel de săritori şi când vine vorba despre „ajutoare" mai puţin obişnuite. Potrivit studiului, 93% din respondenţi ar acepta să-şi doneze organele pentru a-şi salva rudele. Mai mult, 78% ar fi de acord să facă acelaşi gest şi pentru străini. Cel mai des, donaţiile sunt făcute de femei şi de persoanele cu un venit stabil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite