Un moldovean a fost rănit în accidentul feroviar din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul de Externe, printre victimele accidentului feroviar  din Polonia era și un cetățean moldovean. Astăzi şi mâine au fost decretate zile de doliu naţional în Polonia.

Aseară, preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a decretat doliu naţional timp de două zile în memoria victimelor coliziunii dintre două trenuri, ce s-a produs sâmbătă.Potrivit „The Warsaw Voice“, printre răniți sunt și cetățeni din Republica Moldova, Ucraina și Cehia. Potrivit Ministerului de Externe din Moldova, printre răniți este și un moldovean. „Cetățeanul rănit le-a spus medicilor polonezi că este din Republica Moldova, dar nu a prezentat niciun document. Deocamdată verificăm informația. Bărbatul a fost rănit ușor. El a primit îngrijiri medicale, iar mai apoi a plecat“, a declarat Oxana Iuteș, consultantul în comunicare al Ministerului de Externe.

Potrivit AFP accidentul feroviar s-a soldat cu 16 morţi şi 60 de răniţi. Ministrului polonez de Interne, Jacek Cichock a declarat că doar nouă dintre cei decedaţi au putut fi identificaţi, iar cei 60 de răniţi se află la secţia de terapie intensivă.

Coliziunea dintre cele două trenuri de pasageri s-a petrecut în apropierea oraşului Szczekociny, în sudul Poloniei, în jurul orei 21.00 (ora 22.00, ora Moldovei), după ce unul dintre trenuri a intrat pe linia greşită cu doar câteva minute înainte ciocnirii, a declarat ministrul polonez al Transporturilor, Slawomir Nowak, citat de Reuters. Cele două trenuri se deplasau cu o viteză medie de 100 de km/h.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite