"Moldovan" a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea unui guvernator rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Golban conducea o grupare criminală din Vladivostok
Vladimir Golban conducea o grupare criminală din Vladivostok

Vladimir Golban, zis Moldovan, a fost condamnat de juraţii ruşi la închisoare pe viaţă pentru asasinarea în anul 2002 a lui Valentin Ţvetkov, guverantor al regiunii Magadan.

Potrivit verdictului instanţei de la Moscova, Vladimir Golban, o autoritate criminală din Vladivostok, zis Moldovan, ar fi fost organizatorul asasinării la 18 octombrie 2002 la Moscova, a guvernatorului Valentin Ţvetkov.  Ancheta a constatat că acesta a fost împuşcat de Konstantin Korşunov, un criminal ce făcea parte dintr-o echipă de cinci persoane trimise special de "Moldovan" la Moscova pentru înlăturarea lui Ţvetkov.
"Probele acumulate demonstrează implicarea directă a lui Golban în asasinarea lui Valentin Ţvetkov", a declarat Vladimir Markin, reprezentantul Comitetului de anchetă.
Pentru uciderea guvernatorului regiunii Magadan, Golban ar fi primit 100.000 de dolari.

Anchetatorii iau identificat pe toţi participanţii la comiterea acestei crime, doar că până a ajunge la ei, trei au fost înlăturaţi unul câte unul. În acelaşi timp doi, Konstantin Korşunov şi Iuri Raşkov se mai află în căutare.

Pe acelaşi caz anul trecut au mai fost condamnate patru persoane.

Anchetatorii consideră că guverantorul regiunii Magadan a fost ucis pentru că a încercat să obţină controlul asupra distribuţiei cotelor de pescuit în Oceanul Pacific.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite