OFICIAL / Moldova este sursă de femei pentru trafic sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldova este în continuare o sursă de femei şi tinere supuse traficului sexual, arată un raport al Departamentului de Stat al SUA. Acestea sunt forţate să se prostitueze în Turcia, Rusia, Cipru, Bulgaria, Kosovo, Indonesia, Italia, Emiratele Arabe, România, Cehia.

Autorităţile SUA mai constată în acest document că Moldova serveşte şi ca teritoriu de tranzit pentru traficanţi. De asemenea, moldovenii, inclusiv copiii, sunt obligaţi să muncească forţat în Rusia, Ucraina, Turcia, Israel şi Grecia în domenii precum agricultura şi construcţiile.

Potrivit raportului, în Moldova s-a constatat că multe dintre victimele care au fost traficate o dată, au căzut din nou în plasa traficanţilor. De obicei, moldovenii sunt recrutaţi de persoane în care au încredere.

Autorităţile americane critică în acest document Guvernul Moldovei pentru că nu respectă în totalitate standardele minime privind protecţia victimelor traficului de persoane. Totuşi în raport se menţionează că Executivul moldovean face eforturi semnificative pentru a se apropia de aceste norme.

Documentul vine cu un şir de recomandări pentru a reduce fenomenul traficului de fiinţe umane, de exemplu condamnarea inclusiv a oficialilor implicaţi în astfel de crime care ar trebui pedepsiţi penal pentru aceste încălcări grave.

Raportul arată că Transnistria rămâne în continuare o sursă de victime, dar rămâne în afara controlului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite