Moldova va exporta mezeluri în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două companii moldoveneşti au obţinut autorizaţii de export a produselor finite din carne pe piaţa din Federaţia Rusă. Anterior, țara noastră putea exporta în Rusia doar carne neprelucrată.

Certificate pentru export au primit companiile „Carmez" şi „Carne-Sud" din Tvardiţa. „Noi am înţeles că piaţa internă este suprasaturată de produsele din carne şi era vital pentru întreprinderea noastră să exportăm ceea ce producem. Au fost invitaţi experţi din Rusia pentru a vedea condiţiile noastre şi s-au analiza capacităţile", a declarat Maria Pascova, directorul general al companiei „Carne-Sud"pentru Info-Prim Neo.

Directorul general a mai comunicat că, odată cu începerea exportului, se va mări considerabil şi volumul de producţie. „Deja am convenit asupra procurării unui nou combinat pe care îl vom asambla şi vom începe producerea şi acolo. Aceasta înseamnă şi majorarea locurilor de muncă", a mai spus Maria Pascova.

Compania „Carne-Sud" va exporta în Rusia costiţe şi muşchi de porc, fierte şi afumate, iar „Carmez" va exporta mai mult conserve. Întreprinderile continuă negocierile cu partenerii străini, după care urmează semnarea contractelor cu privire la volumul de producţie pentru export, punctele prin se va efectua exportul şi preţul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite