Moldova nu va deveni stat-membru al UE niciodată și vom călători fără vize abia peste cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin asta cred 21% dintre respondeții care au participat la sondajul realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje (IMAS).

Potrivit sondajului realizat pe ambele maluri ale Nistrului, 21% din respondenţi de pe malul drept sunt de părere că Republica Moldova nu va deveni stat membru al UE niciodată. De aceeași părere sunt 18% din intervievații de pe malul stâng al Nistrului. 16% dintre respondenții de pe malul drept al Nistrului cred că acest lucru se va întâmpla în următorii 5-10 ani. Același lucru cred doar 10% dintre persoanele de pe malul stâng al Nistrului.

Aceleași rezultate arată că dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, 56% dintre cetăţenii Republicii Moldova ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar 20% şi-ar da votul împotrivă. Din respondenții de pe malul stâng al Nistrului pentr aderare ar vota 32%, iar împotrivă 31%.

Fără vize-n UE
28% dintre moldoveni consideră că vom putea călători fără vize în UE abia peste cinci ani, 16% cred că acest lucru va fi posibil în trei ani şi doar 10% sunt de părere că se va întâmpla deja anul acesta sau în anul viitor. 23% dintre respondenţi consideră că niciodată nu vom călători fără vize în UE. Potrivit sondajului, 18% din intervievații de pe malul stâng al Nistrului cred că moldovenii vor călători fără vize în UE peste cinci ani, împreună cu celelate state din Parteneriatul Estic, 48% nu știu, 13% cred că acest lucrur nu s-ar întâmpla niciodată, alți 13% cred că vom călători fără vize în UE peste trei ani, iar 8% spun că acest lucru ar putea să se întâmple în 2012 sau 2013.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-24 aprilie 2012 pe un eşantion total de 1390 respondenţi cu marja de eroare de ±2,6%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite