Mitropolitul Vladimir: "Stăm în faţa pericolului unei dezbinări sfâşietoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe zile de tăcere, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a răspuns printr-o Pastorală, după ce a fost criticat, în ultimele zile, de mai mulți credicioși și de unele partide extraparlamentare, pentru că nu s-ar fi opus cu fermitate adoptării Legii privind asigurarea egalității.

"Unitatea noastră este iarăşi pusă la încercare prin tulburările recente din societatea autohtonă; stăm din nou în faţa pericolului unei dezbinări sfâşietoare. Pentru a ţine piept tuturor ispitelor care cad tot mai năprasnice asupra noastră, trebuie să rămânem uniţi şi să demonstrăm că suntem o forţă capabilă să se opună unor decizii şi acţiuni protivnice moralităţii şi demnităţii noastre", se arată în mesajul mitropolitului.

Totodată Vladimir adaugă că "Nu trebuie să uităm că mai presus de convingerile personale există un scop măreţ şi nobil - cel de a sluji Bisericii, iar prin aceasta de a sluji şi poporului. Dacă vom neglija această misiune comună, vom contribui involuntar la crearea şi menţinerea frământărilor sociale pe care le trăim şi care, într-un final, ar putea zdruncina definitiv temelia valorică pe care este construită buna orânduire a vieţii sociale".

În opinia mitropolitului de această stare de încordare şi instabilitate internă "se bucură cei care nu vor ca în Biserică și țară să domnească pacea şi liniştea, cei care doresc provocarea haosului pentru a-şi atinge propriile scopuri şi interese. Iată de ce, considerăm că în situaţia creată este cel mai binevenit să ne păstrăm calmul şi să ne dăm mâna pentru ca împreună să lucrăm în continuare la făurirea unui viitor demn pentru Dreptslăvitoarea Biserică şi binecredinciosul Său popor, or nimeni altcineva nu va face acest lucru pentru noi".

Zilele trecute mai mulți enoriași au anunțat că vor cere Patriarhului Kiril înlocuirea Mitropolitului pentru că acesta nu a întreprins nimic pentru a împiedica adoptarea Legii privind asigurarea egalității de șanse.
În fruntea creștinilor și a preoților care se pronunță împotriva Legii antidiscriminare se află Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite