Mișa, tânărul care vindea minori pedofililor străini, arestat pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună de la publicarea investigaţiei „Ucigaşii de îngeri. Demnitar UE printre clienţii unei reţele de pedofilie", autorităţile reacţionează. Oamenii legii l-au reținut pe Mișa, un tânăr de 17 ani, învinuit de procurori că în iunie-august 2011 ar fi preluat o „afacere" a traficanţilor de minori.

Acesta ar fi recrutat doi băieți de 15 ani și, respectiv, 17 ani, pentru prestarea serviciilor sexuale cetăţenilor străini.

Investigația, realizată de doi jurnaliști a dezvăluit că Mișa s-a apucat de „afaceri" după ce capii reţelei, un cetăţean rus care deţine şi cetăţenia Norvegiei şi un cetăţean italian, au fost arestaţi.

Jurnaliştii au reuşit să ia legătura cu Mişa. Ei au „închiriat" pentru o noapte un băiat de 15 ani contra 55 de euro. Negocierile au fost filmate cu camera ascunsă, iar probele acumulate de reporteri au fost predate autorităţilor.

CITEȘTE ȘI MOLDOVA, RAIUL PEDOFILILOR STRĂINI

Acestea s-au autosesizat şi în cazul unui client al rețelei, cetățeanul grec Nick Georgiadis, consilier în Moldova al ministrului Economiei. „În prezent dosarul se află în proces de traducere, iar apoi va fi remis autorităţilor din Grecia", a precizat Iurie Podarilov, şeful secţiei urmărire penală de la Centrul de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane.

Clienții luau legătura cu reţeaua prin intermediul gaymoldova.livejournal.com. Pagina web se dorea a fi un ghid turistic pentru pedofilii străini. Aceasta oferea informaţii despre cum se ajunge în țara noastră, despre distracţii, dar şi „pachete turistice" care variau între 285 euro şi 800 de euro. Site-ul mai propunea și servicii escort şi acces la pozele a peste 40 de băieţi care însoțeau străinii pentru 100 de euro. Victima primea doar 150-500 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite