Minuni pentru bolnavi! Patriarhul Kiril a dăruit Institutului Oncologic o icoană ce învinge cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul a binecuvântat bolnavii şi le-a dăruit o icoană făcătoare de minuni
Patriarhul a binecuvântat bolnavii şi le-a dăruit o icoană făcătoare de minuni

Întâistătătorul Bisericii Ruse i-a vizitat astăzi pe copilașii bolnavi de leucemie de la Institutul Oncologic de la Chișinău și le-a adus cadouri. Cel mai de preț dar a fost copia icoanei Pantanassa (Atotîmparateasa) vindecătoare de cancer.

Această icoană făcătoare de minuni pictată pe lemn în sec. XVII se află la Mănăstirea Vatopedi de pe Muntele Athos. O copie se află și la spitalul Centrului de Oncologie Infantilă de la Moscova, unde au loc multe tămăduiri miraculoase ale copiilor bolnavi de cancer.

De asemenea, Patriarhul Kiril a oferit Ministerului Sănătății un aparat de roentgen, care va fi repartizat într-un spital în care este nevoie de un astfel de utilaj.
Și Preafericitul a primit daruri - un covor cu chipul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, o medalie și o carte editată cu ocazia aniversării a 50-a de la fondarea Institutului Oncologic.

De aici Patriarhul va pleca la Mănăstirea Curchi, unde va sfinți Catedrala mănăstirii. În această după-amiază, înaltul prelat își va încheia vizita în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite