Ministrului Educației: „În ultimii ani au apărut mai multe persoane care tind să transforme sesiunea de examene într-o afacere foarte profitabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2012
Bacalaureat 2012

Mihail Șleahtițchi, ministrul Educației a declarat că unii încearcă să facă averi pe seama elevilor care au de susţinut examenele de Bacalaureat. De asemenea el a menţionat că profesorii care au dat de copiat elevilor ar putea fi demiși.

Menţionând că în acest an, statul a alocat 5 milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea sesiunii de examene, ministrul a precizat că în unele sate, administratorii continuă să strângă bani pentru acelaşi lucru.

„Vreau să constat că în ultimii ani au apărut mai multe persoane care tind să transforme sesiunea de examene într-o afacere profitabilă. Vom lupta cu acești indivizi. Noi primim semnale din toate regiunile țării, sesizăm CCCEC și ne autosesizăm“, a subliniat oficialul. De asemenea, Mihail Șleahtițchi a mai spus că profesorii suspectați că ar fi dat de copiat elevilor prin intermediul unei rețele de socializare, reținuţi și audiaţi de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei ar putea fi demiși.

„Acești profesori demonstrează că sunt corp străin al sistemului educațional și din păcate va trebui să ne despărțim cu unii din ei și să-i oferim justiției", a mai spus ministrul Educației.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite