Ministrul israelian de Externe vine la Chişinău. Unul dintre subiectele abordate ar putea fi abolirea regimului de vize pentru moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe a Israelului, Avigdor Liberman, originar din Basarabia, se va afla în perioada 1-3 septembrie în Republica Moldova. Unul dintre subiectele abordate ar putea fi abolirea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Vicepermierul de la Ierusalim va avea o întrevedere cu omologul său moldovean Iurie Leancă, dar şi cu preşedintele interimar Marian Lupu şi premierul Vlad Filat. Totodată, el va vizita liceele „Rambam" şi „B.Z. Gertseli" şi va depune flori la menumentul „Martiri şi victime din Ghetoul Chişinău" şi la memorialul consacrat victimelor pogromului evreiesc din Parcul „Alunelul".

Ridicarea regimului de vize pentru moldoveni se discută de mai mult timp la întrevederile bilaterale, iar Chişinăul a declarat în mai multe rânduri că a făcut paşi importanţi în acest sens, urmând ca Ierusalimul să „mediteze".

Acum trei ani, statul israelian a renunţat la vize pentru cetăţenii ruşi, iar la rând vin moldovenii, a lăsat să se înţeleagă ministrul de Externe al Israelului acum un an, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii ruşi, ucraineni şi moldoveni.

Cetăţenii statului Israel au fost scutiţi, începând cu 1 iunie 2010, de necesitatea perfectării vizei pentru intrarea în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite