Ministrul Justiției amenință din nou: „Plec dacă nu este retras Plahotniuc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oleg Efrim, ministrul Justiției, insistă ca prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, să fie exclus din componența Consiliului pentru reformarea organelor de drept.

Ministrul a mai cerut acest lucru în luna mai, la prima ședință a consiliului. La reuniunea de astăzi însă a participat și Vlad Plahotniuc, care a rămas vicepreședinte al consiliului, la fel ca și Oleg Efrim.

„Ministrul nu a făcut această solicitare oficial, la consiliu, ci prin intermediul presei", a explicat președintele interimar democratul Marian Lupu, care a creat acest consiliu.

„Am spus-o la consiliu, iar dumnealui m-a oprit. Practic m-a bruscat. Au fost 30 de persoane martori", l-a contrazis Efrim.

Pentru a evita astfel de neînțelegeri, ministrul promite că va formula această propunere în scris, iar dacă aceasta va fi neglijată din nou, la următoarea ședință își va anunța retragerea din funcția de vicepreședinte al consiliului.

Consiliul național pentru reformarea organelor de drept a fost creat prin decret prezidențial la 19 mai. In cadrul acestuia Vlad Plahotniuc detine funcția de vicepreședinte. „Oamenii care fac parte din consiliul pentru reforma justiției nu ar trebui să genereze semne de întrebare. În caz contrar, reforma ar putea fi pusă la îndoială", a motivat atunci Efrim cererea de a-l exclude pe democrat.

La rândul sau, Plahotniuc a spus că acțiunea lui liberal-democratului Efrim este făcută la comandă și nu reprezintă decât un atac la persoană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite