Ministrul Justiției a dispus intentarea unei proceduri disciplinare în cazul judecătorului implicat în preluarea frauduloasă a acțiunilor MAIB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oleg Efrim, a dispus, în calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, intentarea unei proceduri disciplinare împotriva judecătorului de la Curtea de Apel Bender, care a legalizat înstrăinarea acțiunilor Moldova-Agroindbank. Ministrul Justiției va sesiza și Procuratura Generală, în vederea pornirii unei acțiuni penale.

Decizia vine după ce Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză investitorilor europeni păgubiți în cazul preluării frauduloase a unui pachet important de acțiuni de la Moldova-Agroindbank, anunță serviciul de presă al Ministerului Justiției.

„Pornind de la principiul independenței sistemului judecătoresc, este singurul lucru pe care pot să-l fac - să cer o anchetă disciplinară în cazul judecătorului respectiv, iar Procuratura Generală să o sesizez, pentru a verifica dacă fapta lui îmbracă aspecte penale", declară Oleg Efrim.

„Am adresat celor două instituții rugămintea ca ancheta să se desfășoare într-un mod cât mai rapid, astfel încât opinia publică, dar și partenerii noștri externi, care sunt extrem de preocupați de cazul atacurilor la adresa acționarilor mai multor bănci, să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat. Îmi exprim speranța că acest caz va fi tratat cu seriozitate și profesionalism. Voi examina cu maximă atenție modul în care sesizarea mea este tratată și îmi voi expune punctul de vedere de câte ori voi considera necesar. Sper ca măcar de această dată, acest caz atât de grav nu va fi pus într-un sertar și abandonat acolo", mai subliniază ministrul Justiției.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite