Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a fost decorat de comandantul Armatei SUA în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

General-locotenentul Mark P. Hertling, Comandantul Armatei SUA în Europa, i-a înmânat distincția ministrului moldovean pentru serviciul său de planificator strategic în colaborare cu Comandamentul Central al SUA.

"Salut contribuţiile tot mai mari ale Armatei Republicii Moldova, începând cu participarea militarilor la exerciţiile multinaţionale la baza noastră de antrenament din Germania până la creşterea semnificativă a acestora în menţinerea păcii, forţele speciale, şi capacităţile de dezamorsare a explozibilelor. Moldovenii au dovedit că pot opera într-o categorie peste greutatea lor", a declarat șeful Armatei SUA în Europa la ceremonie, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.

De asemenea, general-locotenentul Mark P. Hertling i-a acordat ministrului Marinuţa un certificat de onoare, ce notează plasarea sa în Muzeul celebrităţilor al Colegiului de Comandă şi Stat Major al SUA (CGSC). Vitalie Marinuţa, care au absolvit colegiu din Kansas în anul 2000, este primul cetăţean al Republicii Moldova care urmează să fie plasat în Muzeul celebrităţilor al CGSC.

Citește și

GALERIE FOTO Ce înseamnă să fii general în Republica Moldova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite