Ministrul Sănătății amenință cu restructurări în instituțiile medicale din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunțul a fost făcut pe marginea îndeplinirii superficiale a măsurilor de combatere a focarelor de tuberculoză. cele mai afectate raioane sunt Dondușeni, Ungheni, Telenești și Călărași.

Ministrul Sănătății Andrei Usatâi a anunțat că va opera demisii în rândurile directorilor de instituții sanitare care nu au reușit să îndeplinească măsurile de combatere a tuberculozei.

Un copil bolnav de tuberculoză, la grădinița „Luceafărul". Vezi cu ce sunt tratați preșcolarii din Dondușeni

Directorul Institutului de Ftiziopneumologie, Liliana Domente, a precizat că, în Republica Moldova, rata succesului în tratamentul pentru TBC e de numai 54%, cu mult sub standardul normal de 70%. Totodată, statisticile mai arată că infecțiile de tuberculoză rezistentă la medicamente a crescut în ultimul an cu 26%.

Cinci elevi de la liceul „Petru Zadnipru" ar putea fi infectaţi cu tuberculoză

Potrivit ministrului Usatâi, cele mai afectate raioane sunt Dondușeni, Ungheni, Telenești și Călărași. „Solicit intervenția urgentă și eliminarea în proporție de 100% a focarelor de infecție din regiuni. Nu ne mai putem permite să venim doar cu explicații privind problemele din domeniu, în timp ce sursele financiare considerabile alocate combaterii tuberculozei se irosesc fără rezultat", a declarat șeful de la Sănătate.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite