Ministrul de Externe al Bulgariei: „Sunt convins că viitorul Moldovei este în UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi miniştrii de Externe ai Moldovei şi Bulgariei au semnat la Chişinău o Declaraţie comună privind cooperarea în domeniul integrării europene.

Iurie Leancă, ministrul de Externe a avut astăzi o întrevedere oficială cu omologul său bulgar, Nickolay Mladenov, care se va afla în Moldova în perioada 15-16 decembrie. Aceasta este prima vizită oficială a unui ministru bulgar de Externe în ultimii 7 ani în Moldova.

Cei doi miniştri au semnat o Declaraţie comună privind cooperarea în domeniul integrării europene. „Sunt convins că viitorul Moldovei este în UE", a menţionat Nickolay Mladenov. „Împreună cu miniştrii de externe ai României, Poloniei, Ungariei, Slovaciei, Letoniei, Lituaniei şi Estoniei, am semnat o scrisoare ce a fost expediată conducerii politice a UE. Ne-am exprimat susţinerea fermă în lansarea de către Uniunea Europeană a etapei următoare a dialogului privind liberalizarea regimului de vize şi accelerarea negocierilor privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Moldova", a mai declarat Nickolay Mladenov.

Cei doi miniştri au mai discutat despre perspectivele intensificării raporturilor moldo-bulgare, preluării bunelor practici de reforme şi aliniere la standardele europene în procesul de integrare în UE. Mâine, ministrul Mladenov a anunţat că va vizita oraşul Taraclia, unde se va întâlni cu administraţia locală, cercurile academice şi cu societatea civilă din regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite