Ministrul Agriculturii: „Recomandăm insistent brutăriilor și întreprinderilor de panificaţie să-şi facă rezerve de grâu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grâu
Grâu

Condiţiile climaterice din tomnă şi iarnă ce au provocat diminuarea recoltei de grâu şi alte cereale. Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov recomandă producătorilor să-şi facă din timp rezerve de grâu.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industrie Alimentare, în acest an, recolta totală de grâu va fi de 560 mii tone, cu 15-20% mai puţin decât în anul 2011.  „Luând în consideraţie situaţia cu recolta de grâu în ţările din regiune, precum şi evoluţia prognozată a preţului la grâu la bursele internaţionale (de 300-350 dolari pentru o tonă de grâu), recomandăm insistent brutăriilor, întreprinderilor de panificaţie să-şi facă rezerve de grâu din timp, să nu aştepte venirea toamnei, când preţurile ar putea să crească", susține Vasile Bumacov.

În ceea ce priveşte culturile de primăvară, ministrul a menționat că suprafaţa acestora constituie 800 de mii de hectare. Fiind grav afectate, unele suprafețe de porumb, floarea soarelui, orz de primăvară sau sfeclă de zahăr au fost reînsămânțate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite