Ministerul Sănătății: Nu avem epidemie de tuberculoză în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevarul
Foto: Arhiva Adevarul

Oficialii ministerului susțin că toți cei 54 de copii de la școala-internat din Crihana Veche, raionul Cahul, au fost testați și că niciunul nu are tuberculoză, în acest moment.

Ministerul Sănătății infirmă informația cu privire la apariția unei epidemii de tuberculoză în Republica Moldova. În comunicatul ministerului, lansat cu câteva minute în urmă, se arată că în cazul copilului de la Cahul care a infectat 17 colegi de la școala-internat din satul Crihana Veche, boala a fost inițial contactată de la vecinii din satul de baștină al băiatului.

18 cazuri de tuberculoză într-o școală-internat din raionul Cahul

De vineri și până astăzi, toți cei 54 de copii din această școală-internat au fost examinați de către comisia medicală de urgență deplasată în raionul Cahul.

Totodată, cei 17 copii au avut reacții pozitive la testul Mantoux, o analiză specială pentru depistarea cazurilor de tuberculoză și, în acest moment, niciunul nu are această boală.

Potrivit statisticilor ministerului, cel mai înalt nivel de tuberculoză în Republica Moldova a avut loc în 2005, când a fost înregistrată o medie de 133,9 cazuri la 100.000 de locuitori.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite