„Mingea corupţiei” pasată în curtea CCCEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Morală, scuze şi acuzaţii la Procuratura Anticorupţie. Procurorii s-au adunat ieri la şedinţa de totalizare pentru anul 2010. La adunare a participat şi procurorul general Valeriu Zubco care nu a ezitat să-şi muştruluiască subalternii.

În prezenţa presei, Zubco a cerut socoteală pentru toate dosarele în care presupuşii vinovaţi au ieşit basma curată în instanţa de judecată, dar şi pentru toate tergiversările în dosarele deschise de procurorii anticorupţie.
„Cred că mulţi procurori care participă în procesele de judecată nu sunt pregătiţi pentru a susţine învinuirea. Avem şi situaţii de intentare a procedurilor disciplinare", a spus procurorul general.


Viorel Radeţchi, şeful Procuraturii Anticorupţie, a spus pe şleau că o parte din vină o poartă ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC) cu care colaborează subalternii săi. El i-a acuzat de neprofesionalism. Mai mult, Radeţchi a declarat că unii s-ar face vinovaţi şi de provocări.


„Acum două luni Procuratura a efectuat un control pe marginea unor cauze penale legate de corupţie. Am stabilit că, în anumite dosare, aceeaşi persoană a transmis mită mai multor presupuşi vinovaţi. E un fel de provocator. Noi l-am numit provocator", a explicat Viorel Radeţchi.

De cealaltă parte, reprezentanţii Centrului Anticorupţie promit că vor veni cu un răspuns bine argumentat săptămâna următoare, atunci când va avea loc şedinţa de totalizare a CCCEC. „Ar fi fost corect şi cel puţin colegial ca la această şedinţă a Procuraturii să fie invitat cel puţin un reprezentant al Centrului care ar fi dat o replică. Sigur vom veni cu un răspuns la aceste acuzaţii nefondate şi foarte urâte", a spus Angela Starinschi, purtător de cuvânt la CCCEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite