Miliardarii din Parlamentul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii ruşi se laudă cu maşini luxoase, apartamente şi vile de lux, mii de hectare de terenuri agricole, iar unul declară că are o baie de 380 metri pătraţi

Cel mai bogat deputat rus este Alexei Molcianov, preşedintele Comisiei pentru relaţiile cu CSI, dar şi acţionar majoritar al companiei de construcţii LSR Group. Acesta a declarat venituri de 3,3 miliarde de ruble ruseşti (circa 110 milioane de dolari) pentru anul 2010. Potrivit declaraţiei de venit el deţine 11 terenuri în Rusia şi Italia cu suprafaţa totală de 3,5 mii hectare, şapte case, două vile şi un garaj. Împreună cu soţia mai deţine patru automobile, inclusiv Rolls-Roys şi Bently, dar şi un iaht.

Cu un venit de 1,9 miliarde de ruble (circa 63 milioane de dolari) locul doi este ocupat deputatul Boris Zubiţki. El controlează un holding siderurgic, iar în topul celor mai bogaţi ruşi alcătuit de Forbes Rusia ocupă locul 97-98 împreună cu feciorul său, cu o avere de circa 800 milioane de dolari. Zubiţki deţine o colecţie impunătoare de automobile, inclusiv Bentley Mulsanne (modelul anului 2011, preţ minim 330 mii de dolari), Mercedes Benz CL63 AMG şi Mercedes Benz GL 500 4Matic.

Mercedes Benz S500 4Matic,
cel mai popular automobil

Locul trei în topul deputaţilor ruşi cu cele mai mari venituri în anul 2010 este ocupat de milionarul Nicolai Borţov, care a declarat venituri de 1,33 miliarde de ruble (circa 44 milioane de dolari). Averea acestuia este estimată de Forbes la 700 milioane de dolari), el fiind proprietar de fabrică de îmbuteliere a apei minerale. Borţov declară că deţine împreună cu soţia cel puţin 10 case şi apartamente. Deţine un Mercedes Benz S500 4Matic, care este şi cel mai popular automobil între deputaţii ruşi.

Cei mai mulţi milionarii în dolari din parlamentul Rusiei sunt din cadrul partidului de guvernare Edinaya Rossya, dar este şi un comunist.

Câţiva deputaţi, miliardari în dolari, au declarat însă venituri mici. De exemplu, Andrei Skoci, care potrivit Forbes are o avere de 3,9 miliarde de dolari a declarat un venit de 20,9 milioane de ruble (circa 700 mii de dolari).

BAIE DE 380 METRI

Deputatul Grigorii Anikeev, pe lângă venitul de 877,7 milioane de ruble (circa 29 milioane de dolari) a declarat că are în proprietate reţele de canalizare, reţele  electrice, o porţiune de drum de circa un kilometru şi o baie cu suprafaţa de 380 metri pătraţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite