Mîine seară marcăm Ora Planetei. Nu uitați să stingeți lumina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea internaţională marchează Ora Planetei (Earth Hour), pentru a-şi aduce aportul la soluţionarea problemelor globale de mediu şi a contribui la informarea şi educaţia ecologică.

În Republica Moldova evenimentul va fi marcat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, între 16.00 şi 22.00, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, anul trecut „Ora Planetei", a antrenat circa 1,8 miliarde de oameni. Mai mult de 5.200 de oraşe din 135 de ţări au participat la eveniment, acesta fiind descris de către media ca cea mai amplă campanie pro planetă din întreaga lume.

În Republica Moldova evenimentul este marcat din 2008 şi este desfăşurat de Ministerul Mediului, asociaţia obştească SalvaEco, CRCT Gutta-Club şi Gas Natural Fenosa. În acest an activităţile publice dedicate „Orei Planetei" vor începe cu mai multe concursuri pentru copii, precum şi cu informaţii video şi audio. În intervalul orelor 20.30 - 21.30 va avea loc partea oficială a ceremoniei, cu participarea Ministerului Mediului şi primarului general al Chişinăului. Va urma un show al focurilor şi un concert.

Iluminarea stradală se va deconecta în intervalul 20.30-21.30 în perimetrul Pieţii Marii Adunări Naţionale, porţiunea dintre str. Puşkin şi str. Bănulescu Bodoni, inclusiv clădirea Guvernului, Parcul Central, Arcul de Triumf, dar şi clădirea Primăriei municipiului Chişinău. Pentru intervalul 20.30-20.45 se va deconecta lumina pe porţiunea de drum între bulevardul Ştefan cel Mare 1 şi bulevardul Ştefan cel Mare 200.

Îndemnul de implicare în campania mondială „Ora Planetei" a fost imprimat pe 700 de afişe, acestea au fost amplasate în 250 de troleibuze şi 100 de autobuze. Afişele conţin şi sfaturi utile care, puse în practică, ar reduce simţitor consumul de energie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite