GALERIE FOTO Mii de oameni au asistat la parada militară. În fruntea oştirii a fost purtat steagul de luptă a lui Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu câteva minute în urmă s-a încheiat parada militară din central Capitalei, organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

Pentru prima dată în ultimii zece ani, de Ziua Independenţei, armata moldoveană a ieşit la pas de defilare cu toate efectivele terestre. Soldaţi, poliţişti, grăniceri, carabinieri şi trupe speciale au mărşăluit în uniforme noi, după un pas inspirat din modelele francez, belgian şi britanic. În fruntea oştirii, Garda de Onoare a ridicat o copie a steagului de luptă al domnitorului Ştefan cel Mare.

Prin Piaţa Marii Adunări Naţionale au trecut 65 de vehicule militare, în mare parte fabricate între anii 1980 şi 2000: blindate, lansatoare mobile de rachete şi tunuri de producţie sovietică, dar şi câteva transportatoare şi camionete donate de armata SUA. „Show-ul aviatic" promis de autorităţi a fost anulat în ultimul moment.

    

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Comandantul suprem al Forţelor Armate, preşedintele interimar Marian Lupu, şi premierul Vlad Filat au urmărit parada din scenă. Alături de ei au stat ambasadorii acreditaţi la Chişinău şi foşti demnitari moldoveni.

Vladimir Voronin, liderul partidului Comuniştilor nu a asistat la parada militară. Acestuia i-a fost rezervat un loc lângă Mihai Ghimpu. Voronin şi-a motivat refuzul de a participa la paradă în felul următor: "Eu ştiu capacităţile şi posibilităţile Ministerului Apărării".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite