Mihai Ghimpu: „Muruianu nu are nicio şansă să revină“ Vladimir Voronin: „Alianţa marginalizează judecătorii ca să le dreagă interesele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Muruianu
Ion Muruianu

„Ion Muruianu nu are nicio şansă să revină în fotoliul de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Decizia o ia Parlamentul, iar joaca lui cu judecătorii care îi dirijează nu are sorţi de izbândă", susţine liberalul Mihai Ghimpu după ce miercuri Curtea Supremă de Justiţie a anulat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii. Prin acel act, CSM propunea Parlamentului să-l demită pe Ion Muruianu, pe atunci preşedinte i

„Actuala putere îşi şterge piciarele de sistemul judecătoresc. Muruianu e doar o persoană care activează în acest sistem. E vorba de o politică de marginalizare a sistemului şi asta ca să le dreagă interesele", a comentat şi liderul PCRM, Vladimir Voronin.


Juriştii spun, că deocamdată decizia CSJ nu înseamnă şi revenirea lui Muruianu în scaunul de preşedinte al Curţii. „Urmează ca marţi Curtea Constituţională să se expună dacă decizia Parlamentului prin care la 5 iulie a fost demis Muruianu a fost sau nu corectă. Abia după aceea s-ar putea de vorbit despre o revenire", a explicat şeful aparatului CSJ, Valentin Lastaveţchi.


La rândul lor, membrii CSM refuză să comenteze. „Aşteptăm să vedem motivarea Curţii Supreme de Justiţie care urmează să apară în 15 zile. Nu ne putem baza pe presupuneri", a spus Dumitru Visterniceanu.

Cum a fost demis Muruianu

Ion Muruianu a fost demis la 5 iulie de toţi deputaţii AIE prezenţi la şedinţă „pentru neîndeplinirea atributiilor de serviciu". Mihai Ghimpu a cerut atunci demisia magistratului la scurt timp după ce CSM a venit cu această propunere pentru Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite