Mesaj pentru Nicolae Timofti de la președintele Parlamentului European: „Sunt nerăbdător să ne vedem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Moldova au ajuns deja mesaje de peste hotare. Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European, a făcut o declarație legată de alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte al țării.

Îl felicit pe Nicolae Timofti cu ocazia alegerii sale în calitate de preşedinte al Republicii Moldova. Mă bucur că moldovenii au, în sfârşit, un preşedinte, după o îndelungată perioadă de 2,5 ani de impas instituţional.

Parlamentul European s-a implicat masiv, acordând susţinere Republicii Moldova în depăşirea acestei provocări.

Apreciez declaraţia preşedintelui nou-ales, potrivit căreia Republica Moldova va urma calea pro-europeană. Sunt nerăbdător să ne vedem în cadrul unei întruniri aici, în Parlamentul European.

Acum, când Moldova şi-a depăşit problemele instituţionale, conducerea ţării ar trebui să se concentreze asupra planului ambiţios de reformă europeană. Moldova poate conta pe sprijinul Parlamentului European în acest efort.

Cele două probleme care se impun prin importanţă şi urgenţă sunt lansarea tratativelor cu privire la zona de liber schimb aprofundat și comprehensiv şi următoarea rundă de negocieri de la Viena, cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean.

Regret faptul că Partidul Comunist a boicotat alegerea preşedintelui. Acum Moldova, mai mult ca niciodată, are nevoie de unitate naţională şi cooperarea tuturor forţelor politice în implementarea reformelor privind Agenda Integrării Europeane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite