Măsuri de securitate în cadrul vizitei cancelarului german: gurile de canalizare au fost sudate, iar frigiderele cu înghețată încuiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost furat gazonul de pe bulevardul Dacia aşternut cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel
A fost furat gazonul de pe bulevardul Dacia aşternut cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel

Frigiderele cu băuturi răcoritoare şi îngheţată din Grădina Publică „Ştefan cel Mare" au fost închise, iar gurile de canalizare pe mai multe străzi din Capitală continuă să fie sudate. Autoritățile susțin că acțiunile fac parte din seria măsurilor de securitate întreprinse în legătură cu vizita cancelarului german, Angela Merkel.

Potrivit şeful poliţiei municipale Silviu Muşuc, agenţii economici au fost preveniţi din timp, iar frigiderele au fost închise pentru două zile, 21și respectiv 22 august. De asemenea, în legătură cu vizita cancelarului german, în capitală se aplică restricţii către următoarele instituţii şi artere - Guvernul Republicii Moldova, pe rimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale, Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt“, strada Nicolae Iorga, 21, 23, 24 şi Maria Cebotari, 16, 18, 35 şi teritoriile adiacente.

Vor fi sudate aproximativ 200 de guri de canalizare şi apeduct

Și muncitorii de la „Apă-Canal Chişinău" (ACC) lucrează de zor. Ei au început lucrările de sudare a gurilor de canalizare pe mai multe străzi din Capitală. Aceştia sunt însoţiţi de echipe ale Serviciului Bombteh din cadrul MAI şi de către colaboratorii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat. Şeful Serviciului exploatare a reţelelor de canalizare din cadrul ACC, Nicolae Racu, a declarat pentru Info-Prim Neo că muncitorii au început lucrările de dimineaţă, pe bulevardul Dacia, dinspre Aeroportul Internaţional Chişinău spre sectorul Centru. Potrivit datelor de la dispeceratul ACC, urmează să fie sudate circa 200 de guri de canalizare şi apeduct, dar nu se exclude că numărul acestora va fi mai mare.

Nicolae Racu a menţionat că iniţial muncitorii deschid gurile de canalizare. Acestea sunt verificate de echipajul de la Bombteh, iar apoi şi de colaboratorii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, după care gurile de canalizare se sudează. Cheltuielile vor fi suportate în întregime de administraţia „Apă-Canal Chişinău“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite